© Radio 2

Chaos bij vuurwerkwinkel in Maaseik: “We moeten nadenken of we blijven verkopen aan particulieren”

De politie heeft vanmiddag in Maaseik de toegang tot vuurwerkwinkel Salon Roger een tijdlang afgesloten. De wachttijd in de rij voor de winkel liep op tot 4 uur en dat vond de politie niet meer verantwoord. Wie nog toekwam, werd weggestuurd.

Op een bepaald moment moesten 8 politieagenten worden ingezet om de veiligheid te garanderen voor bijna 1.500 klanten die stonden aan te schuiven om vuurwerk te kopen. Burgemeester Johan Tollenaere (Open VLD): “Je moet toch rekenen op een rij van 500 meter lang van 3 mensen dik en dan waren er nog 500 auto’s die in de kleine straten stonden geparkeerd.” De politie van zone Maasland besliste daarop geen nieuwe klanten meer toe te laten tot de wachtrij. Rond 15 uur werden mensen opnieuw toegelaten en startte de politie een overleg met de uitbater. “Met stewards kan er verdergewerkt worden tot ongeveer 18 uur”, aldus de burgemeester.

Er zijn mensen die in Maaseik blijven hangen met hun eigen drank en eten, om het vuurwerk hier af te steken

In de straten rond de vuurwerkwinkel stonden vooral auto’s met Nederlandse en Duitse nummerplaten. “We moeten nadenken over de verkoop van vuurwerk aan particulieren, zeker als die klanten voornamelijk uit het buitenland komen”, zegt burgemeester Tollenaere. “Er zijn mensen die in Maaseik blijven hangen met hun eigen drank en eten om het vuurwerk hier af te steken. Dat kan ook niet de bedoeling zijn.” Johan Tollenaere vraagt dat België samen met de buurlanden een overleg plant over de vuurwerkverkoop.

Meest gelezen