Drie Brusselse minderjarigen gearresteerd voor vernielingen op Kerstmis

Tijdens huiszoekingen en controles woensdag heeft de politie drie minderjarige verdachten kunnen arresteren. Dat heeft het parket van Brussel donderdag laten weten. Het drietal zou op Kerstmis een politiepatrouille in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node hebben aangevallen. De politie is nog op zoek naar twee anderen jongeren.

Een patrouille van de politiezone Brussel Noord werd in de nacht van 25 december omstreeks 22.30 uur opgeroepen naar de kruising van de Verbiststraat en de Vierdagenlaan. Daar zouden jongeren een vuilnisbak in brand hebben gestoken en verschillende vernielingen aangebracht. Toen de politie ter plekke kwam, werden ze aangevallen door een groep individuen die met projectielen naar de politiewagens gooiden. De politie vluchtte hierna naar het Sint-Joostplein om versterking op te roepen.

Toen de versterking er was, kamde de politie de wijk uit om de verdachten te vinden, maar die waren verdwenen. De politie opende een onderzoek. Met behulp van bewakingscamera's kon ze vijf minderjarige verdachten identificeren tussen de vijftien en zeventien jaar. Bij huiszoekingen op woensdag werden drie verdachten gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Meest gelezen