Instant Streetview-de markt van Eeklo

Eeklo voorziet 6 miljoen euro voor terugkeer stadsdiensten naar centrum

De stad Eeklo heeft er 6 miljoen euro voor over om de stadsdiensten terug naar het centrum te verhuizen. 9 jaar geleden verhuisden ze van het centrum naar een gebouw aan de Industrielaan, maar nu willen ze terug dichter bij de mensen zitten. "Dit is de eerste stap om het centrum terug levendig te maken."

Negen jaar geleden verhuisden de stadsdiensten van het centrum naar een bestaand gebouw aan de Industrielaan. En nu wil de stad terug de omgekeerde beweging maken. "Een stadskantoor hoort in het centrum, tussen de mensen", zegt schepen Danny Plaetinck (N-VA). 

Eerste stap

De verhuizing van de stadsdiensten naar het centrum, zal het in de stad weer levendiger en bruisend maken, zegt schepen Plaetinck. En zeker naar de toekomst toe wanneer de toekomstige ring rond Eeklo er concreet zal zijn, want dan kan het centrum ook herbekeken worden. 

"Dit is alvast de eerste stap om dat te doen. Als binnen een aantal jaar de ring er volledig zal zijn, dan gaan we het centrum helemaal rond het marktplein opnieuw tot leven brengen."

Foto van het bestaande stadskantoor
Bestaand stadskantoor-Radio 2

"Het hart van de stad keert dus terug naar de markt. Dan is het ook logisch dat de stadsdiensten ook op die plaats komen." De stad speelt al 3 jaar met het idee voor de verhuizing, maar het wordt nu pas concreet. En ook het oude gebouw waar de stadsdiensten nu in zitten, zal de stad verkopen of herbestemmen. 

Het hart van de stad keert terug naar de markt
Schepen Danny Plaetinck (N-VA)

De 6 miljoen dat de stad in de verhuis gaat investeren, is een goede investering naar de toekomst toe, zegt de schepen nog. Waar het stadskantoor precies zal komen, in een volledig nieuw gebouw of in een dat zal gerenoveerd worden, wordt nog onderzocht. 

kasto80

Meest gelezen