In Gooik werden gisteren de eerste 5 tot 11-jarigen gevaccineerd
James Arthur Photography

In Houthalen-Helchteren kunnen kinderen zich vanaf half januari op school laten vaccineren tegen corona

In Houthalen-Helchteren kunnen kinderen tussen 5 en 11 jaar vanaf half januari gevaccineerd worden op school. Dat meldt het Belang van Limburg. De directies van de scholen in die gemeente reageerden positief op het idee en zullen in de school een aparte locatie voorzien waar een mobiel team de kinderen komt vaccineren. 

"Wij zijn al van voor de kerstvakantie bezig met de voorbeiding van de vaccinaties in lagere scholen", vertelt burgemeester van Houthalen-Helchteren, Alain Yzermans (Vooruit). "Het kan de kinderen alleen maar geruststellen als ze in de vertrouwde omgeving van hun school gevaccineerd worden."

Vanaf half januari wordt de procedure opgestart en kunnen de kinderen terecht op een aparte locatie in de school waar een mobiel team paraat staat

Alain Yzermans, burgemeester Houthalen-Helchteren

"We hebben de directies van de basisscholen gevraagd of ze bij de ouders wilden informeren of die hun kind in school willen laten vaccineren", zegt Yzermans. "Want we hebben toestemming van de ouders voor een vaccinatie nodig. De directies van de basisscholen waren onmiddelijk enthousiast om mee te werken en gaan na de kerstvakantie een brief meegeven aan de kinderen. De ouders kunnen die brief dan invullen en terugbezorgen als ze hun kind in school willen laten vaccineren."

"Vanaf half januari worden de vaccinaties in de basisscholen van Houthalen-Helchteren opgestart en kunnen kinderen terecht op een aparte locatie in hun school waar een mobiel team hen zal vaccineren", aldus Yzermans. "Maar ouders kunnen er ook nog voor kiezen om hun kind te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum."

Kindvriendelijk

Ook andere eerstelijnszones bekijken momenteel of vaccinaties in scholen mogelijk zijn. Ook in de vaccinatiecentra start de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar half januari. Die vaccinaties zullen een beetje anders verlopen dan normaal. Per vaccinatie zal er meer tijd worden uitgetrokken, de vaccinatieruimtes worden kindvriendelijk gemaakt en kinderen zullen niet op dezelfde dag gevaccineerd worden als volwassenen.

Meest gelezen