Klokken in Scherpenheuvel luiden om 20.21 uur uit eerbied voor coronaslachtoffers en mensen uit de zorg

Vanavond om 20.21u zullen alle klokken van de kerken in Scherpenheuvel-Zichem minutenlang luiden. Dat gebeurt uit eerbied voor de slachtoffers van de pandemie en uit respect voor iedereen in de zorg.

Wie zicht afvraagt waarom de klokken vanavond om 20.21 uur minutenlang luiden in Scherpenheuvel-Zichem, dat gebeurt na een oproep  van de vzw Verb(l)ind. Dat is een platform dat verschillende initiatieven neemt om zinvolle relaties tussen mensen te stimuleren. Alle parochiepriesters en kerkfabrieken en de abdij van Averbode steunen de oproep en zullen de klokken minstens vijf minuten laten luiden.

“Het is belangrijk dat wij een teken van hoop en verbondenheid geven”, zegt burgemeester Manu Claes. “We zitten nu al twee jaar in deze zware crisis. Het is belangrijk om te beseffen dat we daar samen moeten uit geraken en de hoop moeten hebben dat we volgend jaar samen aan oplossingen kunnen werken.”

Coronaslachtoffers

Tegelijkertijd luiden de klokken uit eerbied voor de coronaslachtoffers en uit respect voor iedereen in de zorg die zich al bijna twee jaar uit de naad werken om de gevolgen ervan op te vangen. 20.21 uur is symbolisch gekozen om het jaar 2021 af te sluiten en 2022 letterlijk in te luiden. “Ik ben blij dat ik de volledige medewerking heb gekregen van de kerkfabriek, de parochiepriesters, het bedevaartsoord en de Abdij van Averbode, zodat we toch een belangrijk signaal kunnen geven”, aldus Manu Claes.

 

Meest gelezen