Marcel Krijgsman, All Rights Reserved

Plofkraak op geldautomaat in Nederlands hotel veroorzaakt "enorme ravage", gasten geëvacueerd

In de Nederlandse gemeente Diemen, in de buurt van Amsterdam, is voorbije nacht een geldautomaat opgeblazen. De automaat bevond zich aan een hotel en dat raakte zwaar beschadigd. De gasten zijn naar een ander hotel overgebracht.

Aan het Via Hotel in Diemen bliezen onbekenden vannacht rond 4.20 uur een geldautomaat op. De explosie veroorzaakte volgens de politie een enorme ravage in en aan het gebouw: ruiten zijn gesneuveld, plafonds zijn losgekomen en deuren zijn beschadigd.

In het hotel raakte niemand gewond, maar de aanwezige gasten en personeel zijn wel geëvacueerd en ondergebracht in een nabijgelegen hotel, zegt een woordvoerster van de politie. Het gaat om enkele tientallen mensen.

De autoriteiten onderzoeken momenteel of er nog explosief materiaal aanwezig is. Zolang daarover onduidelijkheid bestaat, mag niemand naar het hotel terugkeren. De omgeving is afgezet.

De politie is op zoek naar twee verdachten. Die zijn er na de plofkraak vandoor gegaan. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt.

Meest gelezen