Foto: Radio 2

Taxi's verwachten geen grote drukte voor oudjaar: "Ook wij voelen het vroegere sluitingsuur van de horeca"

De Antwerpse taxisector verwacht vanavond geen grote drukte. Normaal gezien is oudejaarsnacht voor hen de drukste nacht van het jaar, maar nu de horeca om 23 uur sluit en er geen grote feesten doorgaan, zullen minder mensen een taxi nodig hebben. "Dat merkten we met Kerstmis ook al", zegt zaakvoerder Koen Van Oorschot van Antwerp Tax. 

Voor de taxisector is het straks normaal de drukste nacht van het jaar, maar vanavond zal die grote drukte uitblijven. Dat voorspelt de Antwerpse taxisector. "Wij voelen dat vroegere sluitingsuur van de horeca ook. Met Kerstmis merkten we al dat het veel minder druk was dan anders", zegt zaakvoerder Koen Van Oorschot van Antwerp Tax. "Daarnaast gaan er ook geen grote evenementen door en is het vuurwerk in Antwerpen afgelast."

Voor wie bij mensen thuis viert, staan we met veel plezier klaar om hen te vervoeren

Koen Van Oorschot, zaakvoerder van Antwerp Tax

"In een normaal jaar zoals 2019 hebben wij 3.500 opdrachten op één dag. Nu zijn we blij met zo'n 2.400 ritten. Dat is niet rampzalig, maar we zijn wel veel beter gewoon", gaat Van Oorschot verder. Toch zal het taxibedrijf al haar wagens vandaag inschakelen. "Want de mensen zullen gelukkig thuis nog wel vieren en dan staan onze chauffeurs met veel plezier klaar om hen te vervoeren."

Meest gelezen