Radio 2

Het heeft opnieuw gebrand op een bedrijventerrein in Asse

Bij een transportbedrijf in Kobbegem, bij Asse zijn twee vrachtwagentrekkers volledig uitgebrand. Vorige week zijn in een andere gemeente bijna dertig vrachtwagens uitgebrand. 

Het waren buren van het transportbedrijf die de eigenaars hebben verwittigd. Zij zagen de vlammen en hebben onmiddellijk de brandweer opgebeld. Volgens de zaakvoerder stond een trekker snel volledig in brand en is het vuur op een tweede vrachtwagen overgeslagen. Volgens de eigenaar heeft hij zelf nog een trekker kunnen verplaatsen om ervoor te zorgen dat het vuur zich niet verder kon verspreiden. 

Naast de twee uitgebrande trekkers, was er ook schade aan een aanhangwagen en is een stapel isolatiemateriaal beschadigd. Volgens de brandweer was de hitte enorm. Wat precies de oorzaak is, is nog niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om een kortsluiting, maar dat moet verder onderzoek uitwijzen. 

Een week geleden heeft het ook gebrand op een bedrijventerrein in Mollem, een andere deelgemeente van Asse. Toen zijn dertig vrachtwagens uitgebrand. 

Meest gelezen