© Roy Beusker Fotografie

PostcodeKanjer valt in Reuver: plots is dorpje twaalf miljonairs rijker, pechvogel is fotograaf die net verhuisde

De Nederlandse PostcodeKanjer, een prijzenpot van ruim 56 miljoen euro, is gisterenavond gevallen in het dorpje Reuver in Limburg. Post- en wijkcode 5953 (HT) mag de vette cheque innen. De helft van het bedrag wordt verdeeld onder de bewoners van de Rembrandstraat, de andere helft wordt over heel Reuver verdeeld.  

Tijdens het programma "The masked singer" werd de postcode bekendgemaakt. Meteen goed voor enkele vreugdesprongetjes in Reuver. Feestvieren zal echter apart moeten door de coronamaatregelen in Nederland. Er komt deze keer ook geen traditioneel wijkfeest. 

Maar dat zal de winnaars worst wezen. Binnen de twee weken zien zij hun geld op de rekening verschijnen, dat heeft de Nationale Loterij beloofd. Het maakt twaalf inwoners van Reuver op slag miljonair (tien winnaars krijgen 2.025.000 euro, twee andere winnaars 4.050.000 euro).

We zouden graag verhuizen. Met 4 miljoen kunnen we wat makkelijker rondkijken
Toos en Eugène

Een slordige 4 miljoen wacht zo op het koppel Toos en Eugène: "Wij horen bij de categorie van mensen die nooit iets winnen. Althans, dat dachten we… Wij zouden heel graag verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Met deze prijs kunnen we wat makkelijker rondkijken."

Uiteraard zijn er ook pechvogels in het dorp die niets winnen. De grootste pechvogel is misschien wel fotograaf David Dunnaway die net drie weken geleden verhuisde naar Beesel en zijn adres liet aanpassen. Toch baalt hij niet als een stekker. Simpelweg omdat hij toch niet in de Rembrandstraat woonde waar de grootste vetpot viel.

"In mijn oude straat zijn maar vier voordeuren. Als je daar zoveel miljoen over verdeelt, hoef je nooit meer te werken. Als ik dat had misgelopen, had ik het wel heel erg gevonden", reageert Dunnaway in de krant De Telegraaf. "Nu gaat het om 10.870 euro, lees ik. Tja, dan had ik ook even rustig aan kunnen doen, maar niet lang."

Meest gelezen