Topsfeer op nieuwjaarsduik in Kapermolen: "Maar met deze lentetemperaturen is er niet veel durven aan"

In het Kapermolenbad van Hasselt hebben 200 bibberzwemmers vandaag een nieuwjaarsduik genomen. Hoewel het concept “bibberzwemmen” met een temperatuur van 14 graden voor ervaren rotten relatief te noemen valt. “Het is minder koud dan anders, maar de warme chocolademelk met een druppel likeur kwam achteraf nog altijd goed van pas”, lacht een groep dames.

In vier tijdsloten van 50 zwemmers werd 2022 zondagvoormiddag ingezet met een frisse duik in het zwembad van Kapermolen. “Dit is de beste manier om het jaar energiek in te zetten”, vindt een groep dames die van de nieuwjaarsduik een jaarlijks ritueel heeft gemaakt. “Vorig jaar was er door corona geen gelegenheid om achteraf op te warmen met chocolademelk bij het vuur. Dit jaar is dat stukje gezelligheid terug, en daar zijn we erg gelukkig mee. Al kan je deze keer natuurlijk niet echt spreken van het concept 'bibberzwemmen', het is 14 graden buiten." 

(Lees verder onder de foto) 

Verstand op nul

“Voor we aan de duik begonnen hebben we in het binnenbad onze spieren losgemaakt”, legt een 10-jarig meisje uit. “Daarna hebben we buiten een korte polonaise gedanst. Zelf ben ik onmiddellijk in het zwembad gesprongen, anderen kiezen ervoor om stilletjes aan het koude water te wennen. Of ik een tip heb voor mensen die het ook eens willen proberen? Gewoon verstand op nul, en springen!”

Meest gelezen