UFO-waarneming in Nieuwpoort
Facebook Belgisch UFO-meldpunt

25 UFO-meldingen in West-Vlaanderen vorig jaar

Het Belgische UFO-meldpunt kreeg het voorbije jaar opvallend minder meldingen binnen, zo'n 184 in totaal. 25 daarvan kwamen uit West-Vlaanderen. Frederick Delaere uit Meulebeke is al sinds 1997 bezig met UFO’s. Voor het meldpunt onderzoekt hij de meldingen die binnenkomen over vreemde voorwerpen in de lucht. In geen van de gevallen ging het over een buitenaardse UFO. "Vaak is er snel een logische verklaring te vinden", klinkt het.

Mensen die een vreemd voorwerp zien vliegen, kunnen op de website van het UFO-meldpunt een formulier invullen. Aan de hand daarvan gaan Delaere en zijn collega-UFO-speurders op zoek naar een verklaring. “Soms gaan we ook ter plaatse, want er zijn verschillende elementen in de omgeving die kunnen meespelen. Bijvoorbeeld wanneer er in de omgeving werken zijn met een kraan waar spots aanhangen."

Zo zag een man op 20 februari in Nieuwpoort een A-vormig voorwerp op een foto die hij nam van de zeedijk. “Het leek een soort driehoek in de lucht en hij kon dat niet verklaren”, herinnert Delaere zich. “Hij heeft de foto naar ons doorgestuurd en het bleek om een lensreflectie te gaan. Er stond een straatlamp op de dijk die hij fotografeerde. Die lamp heeft een reflectie veroorzaakt in het lenzensysteem van de camera, waardoor het leek of er een grote driehoek boven de zeedijk hing."

Militaire lichtkogels

Drie dagen later zagen meerdere mensen in Roeselare vreemde lichtbollen naar beneden dwarrelen. Ook die waarnemingen bleken een logische verklaring te hebben. “Er was vermoedelijk een militaire oefening op de oude terreinen van het AZ Delta. Het gebeurt regelmatig dat militairen dan lichtkogels in de lucht schieten."

UFO-waarneming in Roeselare
Facebook Belgisch UFO-meldpunt

Meest gelezen