Belga

Twee zwaargewonden bij busongeval in Koekelberg

In de Brusselse gemeente Koekelberg zijn twee mensen aangereden door een bus van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. Ze zouden er allebei erg aan toe zijn.

De bus zou in de buurt van de bushalte Simonis rond 13 uur een manoeuvre gemaakt hebben en zo twee voetgangers geraakt hebben op het trottoir. Eén van hen zou gewond zijn aan de onderkant van het lichaam en er erg aan toe zijn. Ook de andere persoon is zwaargewond, maar niet in levensgevaar. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. Op de bus waren er geen passagiers aanwezig.

Ook de buschaufeur is naar het ziekenhuis gebracht. Hij was in shock en krijgt nu medische zorgen en psychologische begeleiding. Het is niet duidelijk hoe het komt dat de buschauffeur uitgeweken is. "Een bus van de lijn 87 is aan de eindhalte Simonis om een onbekende reden beginnen slippen", zegt Guy Sablon, woordvoerder van de MIVB. "Het is voorlopig heel onduidelijk wat er precies gebeurd is, en wat de exacte omstandigheden zijn. We kennen helaas enkel de gevolgen, en dat zijn de twee gewonden en onze chauffeur die helemaal in shock was."

Meest gelezen