Facebook Gästehaus Osterthor

Roeselaarse gasthofuitbaatster in Oostenrijk: "Lenteweer, geen après-ski en overal een mondmasker: maar toch sfeer"

Het is warm voor de tijd van het jaar, ook in de skigebieden. Traditioneel trekken heel wat Belgen naar daar tijdens de wintermaanden om te genieten van het echte wintergevoel. "Maar de temperaturen schommelen rond de 14 graden op dit moment. Gelukkig ligt er wel sneeuw", vertelt de Roeselaarse gasthofuitbaatster Kaat Hoornaert.

Kaat Hoornaert uit Roeselare baat in Salzburgerland in Oostenrijk Gasthof Osterthor uit. “Het is redelijk warm voor de tijd van het jaar”, vertelt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen. “Gisteren was het op de berg 14 à 15 graden. Dat is veel te warm natuurlijk. Het heeft gelukkig wel genoeg gesneeuwd in december, waardoor de skipret toch kan doorgaan. Alleen het échte wintergevoel onbreekt. Het voelt aan als lente. Normaal hebben we dit weer in maart of april."

Toch laten de meeste gasten dat niet aan hun hart komen, vertelt Hoornaert. “Ze zijn al heel blij dat ze op vakantie kunnen en mogen gaan. Dat was voor velen al heel lang geleden. Ze trekken het zich niet aan en genieten van het zonnetje."

Geen après ski, wel mondmaskers

Wie naar Oostenrijk trekt voor de après-ski is er echter wel aan voor de moeite, want de bars moeten dicht om 22 uur ’s avonds. Op heel wat plaatsen is ook een FFP2-masker verplicht, zoals in gesloten skiliften, hotels en openbare ruimtes. “Maar ook dat nemen de mensen er met plezier bij”, besluit Hoornaert tevreden.

Meest gelezen