Luchthaven Oostende blikt terug op een succesvol 2021: "Hadden het niet zo goed verwacht"

Luchthaven Oostende blikt terug op een sterk 2021. 221.000 passagiers namen hun vlucht vanuit Oostende, dat is bijna dubbel zoveel als in 2020. Die resultaten hadden ze niet verwacht. Want door de stijgende coronacijfers en een nieuwe lockdown mochten ze de eerste 4 maanden niet vliegen.

Luchthaven Oostende sluit 2021 af met mooie cijfers. De regionale luchthaven ontving dubbel zoveel passagiers als in 2020. Daarnaast steeg het vrachtvolume het voorbije jaar tot 62.000 ton, het beste resultaat in 10 jaar tijd. "Dat hadden we absoluut niet verwacht", zegt woordvoerder Ann Vanpraet. "We kunnen uiteindelijk met mooiere cijfers afsluiten dan gedacht."

In november hadden we zelfs 4 procent meer passagiers dan in 2019
Woordvoerder Ann Vanpraet

"We mogen fier zijn op die cijfers", zegt Vanpraet. "Want de eerste 4 maanden van 2021 mochten we ook nog niet vliegen. Vanaf midden april hebben we opnieuw vluchten naar 13 van de 23 bestemmingen ingelegd. Pas in juli begonnen de vliegtuigen goed vol te zitten. In november hadden we zelfs 4 procent meer passagiers dan in 2019. Uiteindelijk hebben we het aantal passagiers verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. Dat zijn hoopgevende cijfers voor de toekomst."

"Ondanks dat er dit jaar maar 13 van de 23 bestemmingen aangevlogen werden, hebben we het passagiersverlies goed kunnen beperken", vult CEO Eric Dumas aan. "Als het herstel zich zo blijft verder zetten, zullen we in 2022 dicht aanleunen tegen het resultaat van ons recordjaar 2019."

96% vertrok op tijd

De luchthaven kan dit jaar ook uitstekende stiptheidscijfers voorleggen. Dit jaar vertrok maar liefst 96% van alle vluchten op tijd. "Daar mogen we ook echt fier op zijn. Niet alleen vertrek je helemaal ontspannen en in een veilige omgeving op reis, je vlucht vertrekt ook nagenoeg altijd op tijd. Reizigers kunnen met een goed gemoed vertrekken", zegt woordvoerder Ann Vanpraet.

Meest gelezen