De nieuwe ingang van de Plantentuin in Meise
Plantentuin

Recordaantal bezoekers voor Plantentuin Meise: "Door corona en nieuwigheden"

Voor het eerst mocht de Plantentuin van Meise meer dan 200.000 bezoekers ontvangen. Dat heeft ongetwijfeld veel te maken met de covidcrisis, mensen zoeken meer contact met de natuur. Maar ook met een aantal nieuwigheden in de Plantentuin.

Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 227.689 mensen naar de Plantentuin in Meise. Dat zijn er een pak meer dan het vorige record dat schommelt rond de 180.000 bezoekers. Dat cijfer valt duidelijk te linken met de groeiende behoefte van het publiek om tijdens de coronacrisis opnieuw contact te maken met de natuur. “Het waren vooral individuele bezoekers”, zegt Koen Es van de Plantentuin. “Het aantal scholen en groepen is het afgelopen jaar naar beneden gegaan omdat dat door corona niet altijd mocht.”

Lees verder onder klankfragment:

Nieuwigheden

Maar er zijn ook een aantal vernieuwingen uitgevoerd in de Plantentuin. Zo werden  twee gloednieuwe onthaalgebouwen in gebruik genomen, met een toeristisch infopunt en een Tuinwinkel. De bezoekers konden ook nieuwe tuinen ontdekken, zoals de Culinaire Tuin, de Middeleeuwse Tuin en de Geuren- en Kleurentuin. Maar er waren ook heel wat tentoonstellingen. 

Lees verder onder de foto:

De Culinaire tuin
Plantentuin

Administrateur-generaal Steven Dessein is alvast opgetogen over het groeiende succes: “Dit is niet enkel het resultaat van de investeringen maar ook van de inzet van medewerkers en vrijwilligers. Samen werken ze dag in dag uit om in de Plantentuin aantrekkelijke activiteiten en evenementen te organiseren.”

Feestjaar

Ook het nieuwe jaar belooft een speciaal jaar te worden want de plantentuin bestaat 225 jaar. Er staan enkele nieuwe projecten op stapel, zoals onder andere een totale make-over van de Kasteeltuin en de opening van de Eilandtuin voor het publiek.

Meest gelezen