Tien maanden cel voor dief die kluis overleden man (83) probeerde leeg te roven in Gent

Een man is veroordeeld tot tien maanden cel voor de inbraakpoging bij een overleden man uit Mariakerke, bij Gent. De man had het gemunt op de kluis met 800.000 euro van het 83-jarige slachtoffer. De vriendin van de dief, die als poetsvrouw werkte bij het slachtoffer, is vrijgesproken.

De Bulgaarse poetsvrouw was al een aantal jaar aan de slag bij de 83-jarige man. Zo ontstond er al snel een vriendschapsrelatie tussen beiden, waarbij de bejaarde man haar geregeld cash geld gaf. Zo kreeg ze in de loop van de jaren al 55.000 euro in totaal. In februari 2018 trof de vrouw de bejaarde bewoner levenloos thuis aan. Het slachtoffer was al enkele dagen overleden. Volgens het parket verwittigde ze toen niet de hulpdiensten, maar wel haar vriend. Die probeerde in te breken om zo de kluis van de bejaarde man te stelen. 

Volgens de nabestaanden ging hij met maar liefst 800.000 euro aan de haal. Zowel de poetsvrouw als haar vriend moesten zich voor de strafrechter verantwoorden. Het was uiteindelijk enkel de vriend die veroordeeld werd tot tien maanden cel voor de inbraakpoging. Voor de rechter was het echter niet bewezen dat hij effectief geld uit de kluis gestolen had. De rechter sprak de poetsvrouw vrij over de ganse lijn.

Meest gelezen