Antwerps Groen-gemeenteraadslid Ikrame Kastit stapt uit de politiek

Ikrame Kastit, Antwerps gemeenteraadslid voor Groen, stopt met politiek. Ze zegt dat haar job in de sociale sector door corona niet meer te combineren valt met politiek. Het is nog niet bekend wie Kastit gaat opvolgen in de Antwerpse gemeenteraad.

Zes jaar lang zat Ikrame Kastit voor Groen in de Antwerpse gemeenteraad. Bij de vorige verkiezingen haalde ze nog bijna 6.000 stemmen. Maar nu is haar politiek engagement volgens haar niet langer te combineren met de uitdagingen in haar job. Kastit staat aan het hoofd van "Uit De Marge", een vzw die zich bezighoudt met jongeren in armoede en problematische thuissiuaties. Door corona is er veel extra werk voor jeugdwerkers. 

De ongelijkheid in de samenleving is door corona alleen maar groter geworden. Die kloof wil ik proberen dichten

Ikrame Kastit, Antwerps gemeenteraadslid Groen

"De afgelopen twee jaar waren erg zwaar. Aan de ene kant is er veel meer isolatie en hebben kinderen en jongeren veel minder contacten, ze vinden veel minder de weg naar hulpverlening", legt Kastit uit aan Radio 2 Antwerpen. "Daarnaast is ongelijkheid in armoede ook gestegen. Welzijnswerkers spelen daar een heel belangrijke rol in, want ze kunnen een vertrouwenspersoonzijn, ontspanning voorzien en  bruggen bouwen tussen jongeren en de instellingen."

Daarom kiest Kastit er nu voor om zich volledig te focussen op haar rol in de sociale sector. "Ik kies ervoor om die ongelijkheid in de samenleving te proberen dichten. Daar kan ik momenteel een grote rol spelen", besluit Kastit. Wie haar voor Groen zal opvolgen in de Antwerpse gemeenteraad, is nog niet bekend.

Lees hier de aankondiging van Ikrame Kastit op sociale media:

Meest gelezen