Extra gemeenteraad in Sint-Niklaas naar aanleiding van petitie rond mobiliteit

Eind deze maand komt er in Sint-Niklaas een extra gemeenteraad over de mobiliteitsproblematiek.  Oppositiepartijen Vooruit en CD&V vroegen de extra zitting aan naar aanleiding van een online petitie die kritisch is tegenover de mobiliteit in de stad. Concreet gaat het over een knip in de Don Bosco-wijk. En ze willen ook de omvorming van de Grote Markt aankaarten. 

Volgens oppositiepartij CD&V is er onvoldoende overleg geweest voor de maatregelen die de stad wil invoeren in de zogenaamde Don Boscowijk. "De petitie zegt genoeg," legt CD&V-fractieleider Jos De Meyer uit. "Op één week tijd is die al meer dan 2.000 keer ondertekend. Een signaal dat je niet kan negeren." Verder gaat het over de plannen van de Grote Markt, waar er geen tweede in- en uitgang voor de ondergrondse parkeergarage komt. "Daar hebben ze zich laten leiden door een extern bureau, er is te weinig overleg met de mensen," vindt de Meyer.

Eerste keer

Het is vrij uniek dat er een extra gemeenteraad wordt georganiseerd. In Sint-Niklaas is het de eerste keer binnen deze legislatuur.

Meest gelezen