Archieffoto ter illustratie
Belga

Gentse kinderen krijgen eerste vaccin op safari in Flanders Expo

Alle Gentse kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud kunnen vanaf 15 januari hun eerste prik krijgen tegen het coronavirus in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Dat zal enkel in het weekend doorgaan en in een speciaal safarithema. “Het zal er beestig uitzien”, zegt verantwoordelijke Freya De Smet. 

Het vaccinatiecentrum van Flanders Expo heeft ondertussen alle 20.000 uitnodigingen voor de kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud verstuurd. Ondertussen doen de vrijwilligers er alles aan om het tegen zaterdag 15 januari, wanneer de eerste kindjes langskomen voor hun prik, zo gezellig en kindvriendelijk mogelijk te maken. “We willen hen verrassen en vrolijken het centrum op door een kinderthema toe te voegen”, vertelt Freya De Smet. “Maar we gaan niet te zot doen. De nadruk ligt nog altijd op de medische handeling. De medische zorg is het belangrijkst.”

Informeren, niet pushen

De kinderen worden bewust gescheiden gehouden van de andere groepen en zullen tijdens het weekend gevaccineerd worden. “We doen de vaccinaties in het weekend, zodat de ouders en eventueel broertjes en zusjes erbij kunnen zijn”, gaat De Smet verder. 

“Zo kan dat allemaal in een keer, als de mensen dat willen. We zullen sowieso de mensen niet overtuigen, maar we bieden hen wel de kans om hun kinderen te vaccineren. Ze kunnen zich daarover informeren en zelf daar in eer en geweten over nadenken. We weten dat het z’n voordeel heeft om gevaccineerd te zijn, zeker qua quarantaine. Zeker op dat vlak informeren we de mensen, maar pushen doen we zeker niet. We verwachten niet dat ze allemaal zich zullen laten vaccineren”, aldus De Smet.

100.000 boosterprikken

Ondertussen dendert de boostertrein lustig voort. Zo liet vandaag onder meer burgemeester Mathias De Clercq zijn derde prik zetten, waarmee hij de 98.717e Gentenaar is. De kaap van 100.000 Gentenaars die een boosterprik gekregen hebben is in de loop van de namiddag gerond. 

Meest gelezen