KRC Genk bouwt nieuw trainingscentrum: “We gaan onze site tot één groot KRC Genk-dorp vergroten”

KRC Genk start eind 2022 met de bouw van een gloednieuw trainingscentrum voor de A-kern. Dat komt er in het verlengde van de huidige site en het zal ruimtelijk mooi geïntegreerd worden in het bestaande landschap. Het trainingscentrum zou midden 2024 klaar moeten zijn voor gebruik. “We gaan onze site tot één groot KRC Genk-dorp vergroten”, zegt CEO Erik Gerits.

Eind dit jaar start KRC Genk met de bouw van een nieuw trainingscomplex, bedoeld voor de A-ploeg. De nieuwe trainingsfaciliteiten liggen in de buurt van het huidige stadion. KRC Genk geeft daarmee te kennen dat ze zeker geen verhuis naar een andere locatie overwegen. 

“We willen sportief blijven groeien en daarom investeren we in onze infrastructuur”, zegt CEO Erik Gerits. “We gaan onze site tot één groot KRC Genk-dorp vergroten, en verankeren ons als club dus definitief hier. Dit hier is onze grond.”

Op termijn heeft de club ook plannen voor een nieuw stadion voor de wedstrijden van de beloften en de KRC Ladies. En als dat allemaal klaar is willen ze ook de Cegeka Arena vernieuwen, maar dat is allemaal nog toekomstmuziek. Ondertussen kan iedereen al de bouwplannen inkijken via de website van KRC Genk.

Meest gelezen