Jurre en Ties Devos op de schermbenefiet met Olympisch schermer Max Hartung.
Foto: Facebook Sportinbeeld.be

Broers uit Wondelgem zamelen al schermend 40.000 euro in voor UZ Gent, na overlijden van hun mama

Jurre en Ties Devos, twee broers van 16 en 14 jaar oud uit Wondelgem bij Gent, hebben 40.000 euro ingezameld voor stamcelonderzoek in het UZ Gent. “We hebben een schermbenefiet georganiseerd met het idee dat niemand hetzelfde mag ondergaan als onze mama”, vertelt Jurre Devos op Radio 2 Oost-Vlaanderen. Stamceltherapie heeft hun mama Liesbet niet kunnen redden, zij overleed in oktober 2020.

De broers Jurre en Ties Devos hebben een erg mooi nieuwjaarsgeschenk gegeven aan het UZ Gent: een cheque van maar liefst 40.000 euro voor het onderzoek naar stamceltherapie. In oktober 2020 is hun mama aan kanker overleden en stamceltherapie heeft haar jammer genoeg niet kunnen redden. Door het onderzoek naar stamceltherapie te steunen, hopen de jongens dat andere mensen wel gered kunnen worden.

Foto: UZ Gent

“We hadden nooit gedacht dat we zo veel geld konden verzamelen”, vertelt Jurre Devos (16) op Radio 2. “In een euforische bui heb ik gezegd dat ik 10.000 euro ging inzamelen met een schermbenefiet. Mijn papa verklaarde me toen gek. Maar nu zitten we op 40.000 euro, vier keer het oorspronkelijke bedrag. We hadden dit niet kunnen doen zonder de gulheid van de mensen. Iedereen wou ons helpen, dat is een fantastisch gevoel!”

Beluister hier het gesprek met Jurre op Radio 2 Oost-Vlaanderen

Het geld inzamelen is een soort van rouwproces geweest voor ons

Jurre Devos

De mama van Jurre en Ties overleed op 42-jarige leeftijd aan leukemie. Stamceltherapie heeft hun mama niet kunnen redden. “Wij zijn onze benefiet gestart met het idee dat niemand hetzelfde mag ondergaan als onze mama. Zo willen we iedereen helpen de kans te geven om toch een stamceltransplantatie te overleven. Het geld inzamelen is een soort van rouwproces geweest voor ons”, vertelt Jurre.

Foto: Schermen voor Liesbet

Meest gelezen