Liers ziekenhuis prikt zélf familieleden personeel: "Om personeelstekort te voorkomen"

In het Heilig Hartziekenhuis in Lier krijgt de familie van het personeel vandaag en morgen een boosterprik. In totaal worden 172 familieleden van ziekenhuismedewerkers er gevaccineerd. "Hierdoor wordt de kans op uitval of quarantaine bij het personeel kleiner", zegt personeelsdirecteur Marc Verpoort. Het Heilig Hartziekenhuis in Mol maakt zich alvast meer zorgen om een personeelstekort dan om toenemende ziekenhuisopnames.

Vandaag en morgen krijgen 172 familieleden van ziekenhuismedewerkers uit het Heilig Hartziekenhuis in Lier een boosterprik. Het gaat om een eenmalig initiatief, in een poging om het personeel nog extra te beschermen tegen de omikron variant. "Wij zijn ervan overtuigd dat de boosterprik heel effectief is tegen omikron. Door de gezinsleden van onze medewerkers te beschermen, gaan we het risico op besmetting bij onze eigen medewerkers serieus verkleinen", zegt personeelsdirecteur Marc Verpoort. 

Door de gezinsleden te vaccineren wordt de kans op uitval of quarantaine bij het personeel kleiner

Marc Vervoort, directeur personeelszaken in Heilig Hartziekenhuis Lier

Het ziekenhuis gebruikt daarvoor overschotten van boosterprikken die het de voorbije weken al bij het personeel heeft gezet. "Uit die flacons halen we iets meer dosissen dan voorzien, waardoor we er nu overhebben. We willen dan ook een kans bieden aan de gezinsleden om hier in het ziekenhuis een prik te krijgen", aldus Vervoort. "De kans op uitval of quarantaine bij het personeel wordt daardoor ook kleiner. Dat is uiteindelijk in het belang van de patiënt."

Personeelstekort baart zorgen

In het Heilig Hartziekenhuis in Mol zitten veel verpleegsters en verplegers momenteel al ziek thuis. Een personeelstekort baart het ziekenhuis dan ook meer zorgen dan extra patiënten door de omikronvariant. Het toenemend aantal coronabesmettingen zorgt er namelijk voorlopig nog niet voor extra druk. Dat vertelt hoofdarts Marc Naert aan RTV. 

"De vorige golven hebben we al bijzonder veel impact gezien door mensen die thuiszaten omwille van quarantaineregels, terwijl er een gebrek is aan personeel. Als dat door omikron nog meer zal voorvallen, dan wordt dát de grote moeilijkheid van de omikrongolf", zegt Naert. 

 

Meest gelezen