Gemeente Wichelen zet extra pompen in tegen watersnood door springtij op Schelde vanavond

In Wichelen, aan de rivier de Schelde, is de Civiele Bescherming paraat om wateroverlast vanavond te helpen bestrijden. Er wordt extra pompcapaciteit voorzien. Dat gebeurt op vraag van burgemeester Kenneth Taylor (Open VLD). Gisteravond en deze ochtend was er al stormtij en stonden straten in de wijk al blank. 

In Wichelen stonden deze ochtend straten in de wijk Bohemen blank na het stormtij op de Schelde.  Extra manschappen van brandweer en politie blijven er nu ook vanavond paraat. "Er worden dan nog hogere waterstanden verwacht dan gisteravond en deze ochtend, toen er al problemen waren", zegt burgemeester Kenneth Taylor (Open VLD). Ook de Civiele Bescherming is gecontacteerd om hulp te bieden. "Zij hebben een pomp die snel veel water kan wegpompen." Vanavond is er springtij op de Schelde en zal het waterpeil er hoger staan dan anders.

(lees verder onder de foto van de overlast deze ochtend)

Eind deze maand hoopt Wichelen om de terugkerende watersnood in de wijk voorgoed vaarwel te zeggen. Dan kan er een nieuwe pomp van de provincie Oost-Vlaanderen in werking treden die water met een hoog debiet kan wegpompen. "De pomp is net niet op tijd klaar, maar die zal de problemen in de toekomst moeten vermijden. De mensen die hier wonen weten jammer genoeg al langer dat de wijk gevoelig is voor wateroverlast bij hoge waterstanden van de Schelde." 

Bekijk hieronder een Facebookvideo van de burgemeester over de toestand deze vroege ochtend: 

Meest gelezen