BELGA/DIRKX

Rechter spreekt Gentenaar vrij voor diefstal van 3,90 euro aan bier

Een opmerkelijke rechtszaak in de Genste rechtbank: Een man is er vrijgesproken omdat hij tien blikken bier zonder te betalen mee naar huis wilde nemen. Volgens een promotie kostte een blik bier 40 cent, maar de kassierster was fout, en ze  wilde hem 3,90 euro te veel  aanrekenen. Dat vond de man niet eerlijk, en daarom wilde hij zonder betalen met het bier wegwandelen. 

Een man uit Gent moest vanmorgen voor de rechter verschijnen voor een bedrag van amper 3,90 euro. Hij kocht 10 blikjes afgeprijsd bier in een warenhuis en zou er 40 cent per blikje voor betalen, zoals de promotie aanduidde. Maar, de kassierster rekende hem 3,90 te veel aan. Dat vond de man niet eerlijk, waarop hij met de 10 blikjes wilde wegwandelen. 

De rechter sprak hem uiteindelijk vrij, omdat het niet zeker was dat hij de 10 blikjes wilde stelen.

Meest gelezen