Resurf

Heupchirurg Koen baat samen met zijn zoon Gianni een oldtimerparadijs uit in Melle

Liefhebbers van oldtimers kunnen tegenwoordig hun hart ophalen bij Resurf, een oldtimergarage in Melle. Je kan er oldtimers kopen en verkopen, maar ook zelf aan je auto sleutelen of hem stallen. Het duo achter dit oldtimerparadijs zijn vader en zoon Koen en Gianni De Smet. Gianni baat overdag een saladbar uit, vader Koen is een bekend heupchirurg.

Koen De Smet uit Heusden is een wereldvermaard heupchirurg. Na zijn dagtaak sleutelt hij aan oldtimers. "Het is een uit de hand gelopen hobby", zegt hij aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Al van kleins af was ik aan het knutselen, of "prutsen" zoals ze in het Gentse zeggen. Toen ik tijdens mijn studies geneeskunde aan auto's aan het werken was, zeiden ze mij dat ik beter automecanicien zou worden. Uiteindelijk heb ik toch mijn geneeskundige studies afgemaakt."

Spijt heeft Koen zeker niet van die keuze. "Maar het stressgehalte ligt veel lager bij het restaureren van oldtimers."

Bij Resurf kan je niet alleen je oldtimer laten herstellen, je kan er ook zelf aan een auto werken of een standplaats voor je oldtimer huren. Maar het is vooral de plek waar Koen en Gianni tot rust komen en zich kunnen uitleven. "Voor mij is dat anti-stress", zegt Koen. "We zijn op dit moment onder andere een Jaguar MK II aan het oplappen die ooit van de vrouw van koning Leopold II was.  Maar die ligt nu natuurlijk niet goed in de markt."

De eerste auto's waren voor ons eigen plezier, nu is het om te verkopen

Koen De Smet, chirurg en oldtimerrestaurateur

Koen en Gianni waren al langer bezig met sleutelen aan oldtimers, maar pas tijdens de eerste lockdown hebben ze beslist om er een bedrijfje van te maken. "De eerste auto's die we hersteld hebben, waren voor ons eigen plezier, om mee te rijden. Nu herstellen we vooral in opdracht van klanten of sleutelen we aan auto's om te verkopen. Alles aan een schappelijke prijs", gaat Koen verder. "Rijk zal ik er niet van worden, want ik moet op dit moment nog heel wat investeren in onze zaak."

Koen De Smet

Meest gelezen