© Brandweer Gent

Brandweer heeft hevige industriebrand in de haven van Gent onder controle

De brandweer heeft de hevige industriebrand in de haven van Gent onder controle. Het gaat om een bedrijf in de Port Arthurlaan. De brandweer vraagt nog steeds om ramen en deuren te sluiten. Wie hinder ondervindt van de rook, wordt aangeraden de ventilatie uit te schakelen in huis of in de auto.

In de Port Arthurlaan en Meeuwstraat in Gent is een hevige brand uitgebroken in een loods van het bedrijf Stukwerkers. De brandweer is massaal aanwezig om de hevige brand te blussen. De vlammen slaan metershoog door het dak van de loods. De brand is intussen onder controle, maar de brandweer vraagt nog steeds om ramen en deuren dicht te houden.

Volgens de brandweer vielen er geen slachtoffers en is het nu vooral alle hens aan dek om de omliggende gebouwen te vrijwaren.

De brand ontstond rond 17.30 uur. "De loods is reddeloos verloren. We zijn nu aan het proberen de omliggende gebouwen zoveel mogelijk te vrijwaren", zegt Anouk Veyt van de brandweer van Gent.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De bluswerkzaamheden zullen wellicht nog een hele tijd in beslag nemen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen