oprit E 314 Maasmechelen - richting Nederland
radio 2

Jaar lang verkeershinder op E314 tussen Maasmechelen en de Nederlandse grens

Er zal het hele jaar hinder zijn op de E314 tussen Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het viaduct van Boorsem wordt gerenoveerd en het wegdek wordt vernieuwd. En daardoor moet het verkeer een jaar lang over twee keer twee versmalde rijstroken.  

Volgende maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem-Maasmechelen.

"Dit weekend wordt het verkeer al omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct”, verduidelijkt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). Daar komt geluidsarm asfalt. 

Dit weekend zet AWV alles om naar de tijdelijke verkeerssituatie. En dat betekent dat het verkeer van Maasmechelen tot aan de grens met Nederland over twee versmalde rijstroken moet in elke rijrichting. Dat blijft zo tot eind 2022. In functie van waar er gewerkt wordt, wijzigt wel de indeling op de weg, maar het principe van versmalde rijstroken en doorsteken blijft. 

In de werfzone geldt ook een snelheidsbeperking. Voertuigen van meer dan 3,5t kunnen enkel over de rechterrijstrook richting Nederland rijden. 

Meest gelezen