Radio 2

Man opgepakt na stalking ex en spectaculaire politieachtervolging in Kortemark

Een man uit Oostkamp werd gisteren na een levensgevaarlijke achtervolging opgepakt door de politie in Kortemark. Sinds december had hij zijn ex gestalkt en bedreigd. Uit schrik trok zij tijdelijk in bij haar dochter in Kortemark, maar ook daar wist hij haar te vinden. Hij vernielde haar auto met een hamer, verbrijzelde de ruit van het huis en reed uiteindelijk in op het huis. 

In Kortemark heeft een man de afgelopen dagen het dorp op stelten gezet. De 43-jarige man uit Oostkamp was een tijd lang samen met een vrouw uit Eernegem. Maar hij kon het niet verdragen dat de relatie ten einde liep. Sinds december was hij zijn ex beginnen stalken en bedreigen. Hij bracht zelfs vernielingen en vandalisme toe aan haar huis. De vrouw was uiteindelijk zo bang dat ze besloot om in te trekken bij haar dochter in Kortemark. Daar verbrijzelde de man afgelopen maandag de ruit van het huis en vernielde hij haar wagen met een hamer. 

De man kon op tijd wegvluchten voor de politie uit Kortemark. Daarna bleek dat hij nog een wagen van een familielid van zijn ex had toegetakeld in Eernegem. De politie had hem geseind, maar ondanks enkele meldingen kon hij die dag ontsnappen. 

Levensgevaarlijke achtervolging

Gisteren werd de wagen van de man plots aangetroffen in Oostkamp. Om te vermijden dat hij nog verder zou wegvluchten met zijn auto had de politie zijn nummerplaten verwijderd. Enkele uren later was de man toch terug richting Kortemark getrokken. De politie trok er met verschillende ploegen op uit. "Plots kregen we een melding van een vrouw dat haar nummerplaten gestolen waren aan het station in Kortemark", vertelt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder. 

Daarop werd een levensgevaarlijke achtervolging ingezet doorheen Kortemark. "Hij maakte verschillende verkeersovertredingen. Hij reed door het rood licht, op het voetpad, in verboden straten en aan veel te hoge snelheden. Aan een rotonde stond er een politiecombi dwars op de baan om de weg te versperren en hadden de agenten hun wapen getrokken. Maar de man bleef doorrijden en de agenten moesten wegspringen om niet geraakt te worden."

Uiteindelijk reed hij met zijn auto in het raam van het huis, waar zijn ex verbleef in Kortemark. Dat raam was al bedekt een houten plaat nadat hij dat eerder verbrijzeld had. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De man werd gearresteerd en het parket van Brugge werd ingelicht. 

Meest gelezen