Twee kandidaten van "Dancing with the stars" besmet met corona, ze mogen een week overslaan

Twee kandidaten van het dansprogramma "Dancing with the stars" op Play4 zijn besmet met het coronavirus. Actrice en zangeres Nora Gharib en seksuologe Lotte Vanwezemael zullen zaterdag niet optreden in het programma. Ze blijven wel in de wedstrijd, want het reglement zegt dat wie ziek is één aflevering mag missen. 

Tussen kerst en nieuw was de kandidaten van "Dancing with the stars" even rust gegund. De afgelopen zaterdagen werd er een kerst- en nieuwjaarsspecial uitgezonden. Tijdens die pauze liepen zowel Lotte Vanwezemael als Nora Gharib los van elkaar een coronabesmetting op. Aangezien ze in isolatie zitten, moeten ze de show van zaterdag missen. 

We bekijken de situatie dag per dag

Barbara Salomon, woordvoerder Play4

Dit betekent niet dat ze uit de wedstrijd liggen. In het reglement staat dat zieke kandidaten maximaal één aflevering mogen missen. “In de Britse versie van de show hadden ze onlangs ook te maken met een corona-uitbraak”, zegt Play4-woordvoerder Barbara Salomon in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. “Daar werd beslist dat wie na z’n herstel tijdig de repetities kan hervatten, weer mag aansluiten in de volgende aflevering. Bij ons geldt dezelfde regel.”

De productie houdt er nog geen rekening mee dat de kandidaten niet zouden kunnen terugkeren. “We bekijken de situatie dag per dag, en normaal gezien sluiten Nora en Lotte volgende week gewoon weer aan", zegt Salomon. “Sowieso hanteren we een streng testbeleid. De kandidaten, hun danspartners en de crew worden meermaals en zorgvuldig getest."

Pech

Zaterdag nemen dus slechts vier kandidaten deel aan "Dancing with the stars". Turnster Nina Derwael, TikTokker Jonatan Medart, "Thuis"-acteur Yemi Oduwale en prinses Delphine zullen dansen met hun dierbaren in een show die in het teken staat van vrienden en familie. Een van hen zal aan het einde van de show afvallen. 

De show had dit seizoen al met heel wat pech af te rekenen. Nog voor de start van het programma haakte "#LikeMe"-acteur Maksim Stojanac geblesseerd af. Zwemmer Pieter Timmers danste zijn laatste dans met een pas achteraf ontdekte gebroken rib en zanger Metejoor viel af met een schouderblessure. 

Meest gelezen