Radio 2

Vrouw komt onder elektronisch reclamepaneel terecht op de kerstmarkt in Oostende

Aan de ingang van Winter in het Park in het Leopoldpark in Oostende kwam een vrouw onder een elektronisch reclamepaneel terecht. Het bord werd van zijn betonnen sokkel geblazen door een windstoot. Dat gebeurde deze middag rond 15 uur. De vrouw uit Temse raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. 

Uit het niets viel plots een LED-scherm van een drietal meter hoog omver door een windstoot. Een 49-jarige vrouw uit Temse kwam onder het ding terecht en raakte ernstig gewond aan het hoofd. Haar man bleef ongedeerd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar. 

"Dit is een zeer betreurenswaardig voorval en ik wens de betrokkenen veel sterkte toe", reageert burgemeester Bart Tommelein. "Ik heb de organisatie meteen opdracht gegeven om alle mogelijke maatregelen te treffen om elk risico op ongeval te voorkomen."

Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe het reclamebord zomaar kon omvallen door een windstoot. Het heeft de voorbije dagen krachtig gewaaid, maar er is nergens stormschade opgemeten. Het parket van Brugge heeft intussen een deskundige aangesteld om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Meest gelezen