Agent misbruikt databank om vrouwen op te zoeken: 12 maanden cel met uitstel

Een agent die bij de politiezone Rupel werkte, heeft 12 maanden cel met uitstel gekregen, omdat hij onrechtmatig vrouwen opzocht via de politiedatabank. Hij nodigde hen uit om zogezegd een getuigeverklaring af te leggen, maar bleef hen daarna bestoken met berichten. Hij moet niet naar de cel, op voorwaarde dat hij in therapie gaat. 

De man werkte bij de politiezone Rupel toen er een klacht tegen hem werd ingediend bij de politiezone Berlaar - Nijlen. Een vrouw zei dat ze in maart 2016 werd opgebeld door een agent om een verklaring af te leggen als getuige. Toen ze zei dat ze niets van de feiten afwist, waarvan ze getuige zou geweest zijn, bleef de agent aandringen dat ze toch zou komen. Hij stuurde ook nog enkele Whatsappberichten. Uiteindelijk werd ze door hem verhoord, maar ook daarna bleef de agent berichten sturen.

De twee kregen uiteindelijk een relatie, maar die sprong enkele maanden later af, toen de vrouw besefte hoe hij aan haar gegevens was geraakt. Ze was ook te weten gekomen dat hij een vrouw en twee kinderen had. 

Fitness

Uit onderzoek bleek dat de agent nog drie andere vrouwen had opgezocht. Eén van hen was een vrouw met wie hij ook een buitenechtelijke relatie had gehad. De andere twee vrouwen kende hij uit de fitnesszaak, waar ze alle drie lid waren. 

De man moet zich nu laten begeleiden voor zijn psychosociale problemen. Twee vrouwen stelden zich burgerlijke partij en kregen een schadevergoeding. De ene 500 euro voorlopig, de andere 2000 euro definitief.

Meest gelezen