Foto: Radio 2

Eerste werknemers in Mol en Dessel krijgen boosterprik op het werk: "Niet meer speciaal naar vaccinatiecentrum rijden"

Vandaag hebben 2000 werknemers in Mol en Dessel hun boosterprik op het werk gekregen. Het gaat om medewerkers van het VITO, Belgoproces en het nucleair onderzoekscentrum SCK. Het is voor eerstelijnszone Baldemore de eerste keer dat ze buiten het vaccinatiecentrum prikken.

Vandaag werden eerste werknemers van VITO, Belgoproces en het nucleair onderzoekscentrum SCK gevaccineerd op hun werk. Het is voor eerstelijnszone Baldemore de eerste keer dat ze buiten het vaccinatiecentrum vaccineren en dat vraagt heel wat organisatie. "Het is moeilijker om de bevoorrading te regelen omdat het over verschillende plaatsen gaat", zegt Mattias Rommens van de eerstelijnszone. 

De medewerkers van het onderzoekscentrum waren alvast enthousiast dat ze deze optie aangeboden kregen. "Het is veel gemakkelijker op deze manier, want nu hoef ik niet speciaal naar een vaccinatiecentrum te gaan", vertelt werknemer Jelle Bouwens aan Radio 2 Antwerpen.

In het begin is het altijd wat zoeken, maar alles is vlot verlopen.

Hilde Bertels, arbeidsarts bij het SCK

"We hopen de medewerkers zo snel mogelijk een boosterprik te geven en op die manier de vaccinatiecampagne te helpen", zegt dokter Hilde Bertels. Ze is arbeidsarts bij het SCK. "Vandaag hebben we in het SCK 150 mensen gevaccineerd. In het begin is het altijd wel een beetje zoeken, maar het is vlot verlopen."

De boosters op het werk zijn onderdeel van een Vlaams proefproject om na te gaan of het nuttig is om vaccins op verschillende plekken aan te bieden. Eerder konden ook de werknemers van chemiebedrijf BASF in Antwerpen en Agfa Gevaert in Mortsel hun boosterprik al op het werk krijgen. 

Meest gelezen