Zowel Lotte Vanwezemael (links in rode outfit) als Nora Gharib (links in gele outfit) zit in isolatie.

Geen "Dancing with the stars" zaterdag: programma drukt pauzeknop in na meerdere coronagevallen

Nu zaterdag komt er geen nieuwe liveshow van "Dancing with the stars" op Play4. Door verschillende coronabesmettingen bij de ploeg die het programma maakt, moet het schema van het dansprogramma worden bijgestuurd, zo laat de zender weten. De liveshow wordt hervat op zaterdag 15 januari.

Gisteren raakte bekend dat zowel seksuologe en MNM-presentatrice Lotte Vanwezemael als actrice Nora Gharib een coronabesmetting hadden opgelopen, los van elkaar overigens. Daardoor zitten ze in isolatie, kunnen ze niet trainen met hun danspartner, en dus ook niet aantreden met een nieuwe dans in de eerstvolgende liveshow zaterdag. 

Geen probleem volgens het reglement van "Dancing with the stars": zieke kandidaten mogen maximaal één aflevering missen. “In de Britse versie van de show hadden ze onlangs ook te maken met een corona-uitbraak”, zei Barbara Salomon van Play4 daarover in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. “Daar werd beslist dat wie na z’n herstel tijdig de repetities kan hervatten, weer mag aansluiten in de volgende aflevering. Bij ons geldt dezelfde regel.”

In theorie zouden Vanwezemael en Gharib dus een week kunnen uitzieken, en was er zaterdag een liveshow mogelijk met de vier andere kandidaten: Yemi Oduwale, Jonatan Medart, Nina Derwael en prinses Delphine van Saksen-Coburg. Maar Play4 heeft toch beslist om het programma even te pauzeren, omdat er bij de ploeg van het programma nog coronabesmettingen zijn vastgesteld. 

"Sinds de start van de show hanteert de productie van "Dancing with the Stars" een streng testbeleid, waarbij zowel de kandidaten, hun danspartners als de crew meermaals en zorgvuldig worden getest. Uit deze testen bleken nog meerdere personen besmet te zijn met het virus dat Vlaanderen meer dan ooit in de tang houdt. Hierdoor zal er zaterdag uitzonderlijk geen live show zijn", laat Play 4 weten. 

De geplande volgende aflevering, waarin vrienden of familieleden van de bekende deelnemers zich uitzonderlijk mee op de dansvloer wagen, komt er op zaterdag 15 januari, en ook ietsje later op de avond. Nu zaterdag zendt Play4  - niet toevallig - de dansfilm "Dirty dancing" uit.

Meest gelezen