Klinder, grootste verpakkingsvrije supermarkt van Limburg, is failliet verklaard

De grootste verpakkingsvrije supermarkt van Limburg, Klinder, is vandaag door de ondernemingsrechtbank failliet verklaard. Vanaf 14 december al sloot Klinder de deuren door de quarantainemaatregelen, en nu blijven de deuren gesloten. De zaak bestond 3 jaar en werd een jaar geleden nog uitgeroepen tot één van de meest beloftevolle bedrijven van Vlaanderen. 

Machteld Lambrichts richtte in 2018 Klinder op, een supermarkt waar geen verpakkingen te vinden zijn, en de klant zijn eigen verpakkingen moest meebrengen. Klinder begon als een pop-up, groeide nadien uit naar een kleine winkel in de Hasseltse binnenstad en trok dan naar een zeer groot pand op de Genkersteenweg. 

Nu, 3 jaar later, is de ecologische supermarkt genoodzaakt de deuren definitief te sluiten. Na een maand gesloten te blijven door de quarantainemaatregelen, heeft de ondernemingsrechtbank de zaak vandaag officieel failliet verklaard. "We hopen dat we jullie geïnspireerd hebben en dat jullie ook zonder Klinder jullie duurzame levensstijl verderzetten", klinkt het in een reactie op sociale media. 

Meest gelezen