Nicolas Maeterlinck

Man (39) overleden in Lanaken op nieuwjaarsdag, vermoedelijk door gebruik van xtc

Op nieuwjaarsdag is een man van 39 dood teruggevonden in een appartement in Lanaken. Een wetsdokter onderzocht het lichaam en stelde vast dat de man is gestorven door een combinatie van drugs en alcohol. Welke drugs hij precies heeft genomen, is nog niet duidelijk maar vermoedelijk gaat het om xtc. 

Maandag werd het lichaam van de man onderzocht in een lijkschouwing. “We moeten de resultaten daarvan nog afwachten”, vertelt Katrien Truyen van het Limburgse parket. “Bovendien is er nog een toxicologisch onderzoek waar we ook de resultaten nog niet van kennen.” Er zijn al enkele mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de dood van de man uit Lanaken, intussen is ook een onderzoeksrechter aangesteld door het parket.

Mensen moeten zich bewust zijn van de gevaren die drugs in het algemeen met zich mee kunnen brengen.

Katrien Truyen, Limburgs parket

Het Limburgse parket waarschuwt voor het gebruik van xtc-tabletten die in omloop zijn. “Er zijn gevaarlijke xtc-tabletten te krijgen”, vertelt Katrien Truyen. “Mensen moeten zich bewust zijn van de gevaren die drugs in het algemeen met zich mee kunnen brengen.”

Meest gelezen