Radio 2

Zandkliffen tot 2 meter hoog: "Wandelaars moeten voorzichtig zijn"

Door het hoogtij en de sterke wind zijn grote kliffen ontstaan op het strand van Knokke-Heist, Wenduine en Bredene. Sommige kliffen zijn tot 2 meter hoog. Er zijn ook een aantal kleinere gemeld in Blankenberge en Oostende. De kliffen groter dan 1 meter worden morgen bij laagtij gebroken. Daarvoor worden enkele aannemers uit verlof gehaald.

Door het stormtij gisteren zijn er heel wat kliffen ontstaan op de stranden aan de Oostkust. Vandaag onderzoekt het Agentschap Maritieme Dienst & Kust waar en hoe groot de kliffen zijn. De kliffen die groter zijn dan 1 meter worden morgen gebroken. Dat doen ze om de veiligheid van wandelaars te garanderen.

"Daarvoor komen speciaal onderhoudsaannemers terug uit verlof", zegt Charlotte Devriendt van het Agentschap. "Zij staan in het stormseizoen sowieso paraat om opgeroepen te worden." Het agentschap vraagt aan wandelaars om voorzichtig te zijn.

Bekijk hieronder de ontstane kliffen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen