Radio 2

Zandkliffen op het strand worden afgebroken: "Te gevaarlijk voor wandelaars"

Aan de kust zijn aannemers van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gestart met het breken van de kliffen. Die zijn woensdag door het springtij ontstaan. In Knokke-Heist waren de kliffen tot twee meter hoog. "Dat is enorm gevaarlijk, daarom moeten ze zo snel als mogelijk afgevlakt worden", zegt het MDK.

Het springtij van woensdag leverde mooie plaatjes op aan zee. Op het strand zorgde het voor kliffen tot twee meter hoog. Vooral aan de Oostkust waren er te zien, onder andere in Knokke-Heist, Wenduine en Bredene. Er zijn ook een aantal kleinere gemeld in Blankenberge en Oostende. 

Voor wandelaars is het een extra trekpleister. Al is het niet zonder gevaar, aangezien de kliffen kunnen instorten.

"Zelfs een klein deel van zo'n klif is al behoorlijk veel kilo's zand", verduidelijkt Steve Timmermans, adviseur Kustbeheer, in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Daarom werd beslist om deze ochtend meteen te starten met het breken van de kliffen. Een stevig karwei, aangezien er kilometerslang klifvorming is. Vooral in Knokke-Heist en Wenduine is dat het geval. 

Wellicht zullen de werken nog tot het weekend duren.

Meest gelezen