Eeklo int bijdrage van bedrijven met windmolens van de voorbije 3 jaar: goed voor 190.000 euro

Eeklo heeft voor het eerst een bijdrage geïnd van bedrijven die windmolens hebben geplaatst op het grondgebied. Die jaarlijkse bijdrage was al sinds 2014 gepland, maar nog nooit geïnd. Eeklo heeft de bedrijven nu een factuur gestuurd voor de voorbije 3 jaar. Het brengt de stad 190.000 euro op.

Al in 2014 besliste Eeklo op de gemeenteraad om een bijdrage te innen op windmolens van bedrijven. "Maar door omstandigheden is dat nooit geïnd", zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). "Vorig jaar kwam er dan een akkoord om die bijdragen effectief te gaan innen. En op de laatste gemeenteraad in december, hebben we goedgekeurd om de bedrijven een factuur op te sturen van 2019, 2020 en 2021."

De facturen leveren de stad in totaal 190.000 euro op. "Dat geld gaat naar ons omgevingsfonds. Want die windmolens verstoren toch een beetje het zicht in de stad. We gaan dat proberen compenseren, door onder meer bomen en struiken aan te planten", aldus de burgemeester.

Meest gelezen