Gronden van bedrijventerrein Spelver III in Bilzen al na een jaar uitverkocht

Ondanks de coronaperiode blijven kmo’s de weg vinden naar Bilzen. Na de volle bezetting van bedrijventerreinen Spelver I en II zijn nu ook alle gronden op Spelver III verkocht en dat op één jaar tijd. In totaal gaat het om 21 loten, samen goed voor 300 arbeidsplaatsen. 

Metaalwerken Moors is het eerste bedrijf in opbouw op Spelver III. Op de locatie waar ze nu zitten was de ruimte te klein geworden. “Om de productie te kunnen verhogen, bouwen we een grotere hal op Spelver III. Van hieruit kunnen we onze klanten ook beter bedienen”, zegt Tom Moors. "We zitten vlak langs de autosnelweg en zijn vlot bereikbaar. Door de uitbreiding kunnen we ook extra personeel aannemen.”

De verbinding met Hasselt, Genk, Maastricht en Tongeren is hier optimaal

Burgemeester Johan Sauwens van Bilzen

Spelver III  richt zich vooral op kleine familiebedrijven die kunnen doorgroeien. "Bedrijven die uit een woonomgeving komen zoals Moors kunnen hier tot 10 keer groter bouwen", zegt burgemeester Sauwens (CD&V). "De voornaamse troef is de ontsluiting. We liggen vlak langs de autsnelweg dus de verbinding met Hasselt, Maastricht, Genk en Tongeren zijn optimaal." Na Spelver III is er geen ruimte meer vrij voor andere bedrijven in Bilzen. 

Efficiënt

Spelver III richt zich vooral tot productie- en bouwbedrijven. Bij de inrichting van het terrein is er veel aandacht voor duurzame technieken en een vlotte ontsluiting. Zo worden er zowel op het openbaar domein als op de bedrijfspercelen inheemse planten aangeplant. De verwarming gebeurt door warmtepompen, zonnepanelen en zonnecollectoren. 

Samen met de andere bedrijventerreinen in Bilzen: Spelver I en Spelver II zullen er 600 mensen aan de slag kunnen. 

Meest gelezen