Gemeente Kapellen

Kapellen motiveert inwoners om dagelijks 10.000 stappen te zetten met "stappijlen"

Kapellen wil haar inwoners dit jaar meer doen bewegen. Dat doen ze onder de noemer "10.000 stappen, elke stap telt!". Zo heeft Kapellen op een tiental plaatsen pijlen uitgehangen die aangeven hoeveel stappen en minuten je nog moet wandelen tot bijvoorbeeld het station of het gemeentehuis. 

Voor de inwoners van Kapellen zal het dit jaar gemakkelijker worden om te werken aan hun goede voornemens, want de stad start een campagne om meer te bewegen. "Het is bewezen dat bewegen goed is voor de gezondheid en daar willen we op inspelen", vertelt Koen Helsen, schepen van Sport (Open VLD). "We gaan op verschillende plaatsen pijlen plaatsen met het aantal stappen en minuten op vermeld."

"Het gaat vooral over kleinere afstanden naar nuttige locaties zoals het gemeentehuis of het station", zegt Helsen aan Radio 2 Antwerpen. "We hebben op 20 plaatsen grote spandoeken aangebracht om de aandacht te vestigen op deze actie. Er zullen nog sjablonen worden aangebracht op de voetpaden." Dit jaar wil de gemeente ook nog beweegroutes opstellen voor sporters, gezinnen en toeristen waarbij ook telkens het aantal stappen vermeld wordt. 

Meest gelezen