Foto door Deon Black via Pexels

Koppel veroordeeld voor verspreiden naaktbeelden van buurman

De rechtbank in Mechelen heeft een koppel veroordeeld omdat ze naaktbeelden van hun buurman op Facebook hadden gezet. De foto's werden gestolen uit de cloud van de man. "Het gebeurde in een opwelling", zegt de advocaat van de veroordeelde vrouw. De twee krijgen 10 maanden cel met uitstel en een contactverbod met hun buurman.

Een koppel uit de regio Mechelen is veroordeeld omdat ze naaktfoto's van hun buurman hadden verspreid via Facebook. Ze stuurden de foto's ook naar de kinderen en stiefkinderen van het slachtoffer. De aanleiding zou een conflict zijn over de diefstal van een elektrische fiets. Het koppel bemachtigde de foto's van de buurman door digitaal in te breken in zijn cloud, dat is een plek online waar je bestanden zoals foto's kan opslaan. "Het gebeurde in een opwelling", zegt de advocaat van de vrouw aan Belga.

Het koppel kreeg voor de correctionele rechtbank 10 maanden cel met uitstel. Ze moeten hun buurman 1.100 euro schadevergoeding betalen en mogen geen contact meer met hem hebben. De procureur noemde de zaak een schoolvoorbeeld van wraakporno.

Meest gelezen