KU Leuven

KU Leuven verplicht FFP2-maskers bij mondelinge examens

De KU Leuven gaat tijdens de examenperiode extra voorzorgsmaatregelen nemen tegen de omikronvariant. Zo zal het dragen van een FFP2-mondmasker verplicht zijn bij mondelinge examens en worden ook stewards ingezet om alles vlot te laten verlopen.

Nu maandag 10 januari start aan KU Leuven de eerste examenperiode. De examenroosters en examenvormen voor studenten veranderen niet, maar de hoge besmettingsgraad van de omikronvariant maakt enkele extra voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. Zo zullen studenten en professoren een FFP2-mondmasker moeten dragen bij mondelinge examens.

“Wat nieuw is, is dat we toch wat strenger worden op de kwaliteit van de mondmaskers”, zegt rector van de KU Leuven Luc Sels. “We zullen bij schriftelijke examens eisen dat iedereen chirurgische mondmaskers draagt, dat is het minimum. Bij mondelinge examens, omdat docenten en student daar naar mekaar toepraten, vragen we FFP2-maskers.”

Lees verder onder de foto:

FFP2-masker
Dronepicr/Wikimedia Commons/CC SA-BY 2.0

Stewards en boostervaccin

Maar er komen nog extra maatregelen, zo zullen er stewards ingezet worden. “We gaan proberen de circulatie rondom de auditoria wat beter te begeleiden. We zullen daarom ook stewards voorzien die de studenten begeleiden om op een veilige manier de examenlokalen te betreden. We boden bovendien al onze studenten, ook zij die niet in Leuven gedomicilieerd zijn, al de kans in te schrijven voor een (versnelde) boosterprik in het Leuvense vaccinatiecentrum. Vaccinatie is immers een belangrijke bescherming”, zegt rector Luc Sels. 

De KU Leuven garandeert maximale ventilatie en voorziet ook de nodige afstand tussen de zitplaatsen in auditoria en leslokalen waar examens plaatsvinden. Studenten die ziek zijn of in quarantaine moeten, en dus een gegronde reden hebben om niet aan een examen deel te nemen, kunnen hun examen op een later moment inhalen. Tijdens de examenweken blijft de bezettingsgraad van bibliotheken en leercentra waar studenten in groep komen studeren, beperkt tot de helft en is reserveren verplicht.

Meest gelezen