Radio 2

Burgemeester van Gooik Michel Doomst hangt na 33 jaar zijn sjerp aan de haak: "De deur heeft hier altijd open gestaan"

Vandaag is de laatste werkdag van Michel Doomst (CD&V) als burgemeester van Gooik. Doomst was 33 jaar lang onafgebroken burgemeester van de gemeente en was erg populair. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen haalde hij telkens een absolute meerderheid. “De deur die je hier ziet heeft altijd opengestaan", zegt de afscheidnemende burgemeester.

Er zijn weinig burgemeesters die het zo lang volhouden als Michel Doomst. Maar liefst 33 jaar jaar lang was hij burgemeester van Gooik en het gemeentehuis was zowat zijn tweede thuis geworden. Doomst is naar eigen zeggen vergroeid met zijn job. Aandacht hebben voor grote én kleine problemen, is het geheim van zijn succes, aldus Doomst.

Contact houden met inwoners

"De deur die je hier ziet heeft altijd opengestaan, ook voor de allerkleinste zorgen van de mensen. Je moet daar ook op inspelen en vooral laten voelen dat je dat ernstig neemt", zegt Doomst. "Dat is de lange en de moeilijke, maar ook de beste weg om contact te houden en om ervoor te zorgen dat de meerderheid van de bevolking je ook bij de volgende verkiezingen blijft steunen.”

Doomst heeft in zijn leven waarschijnlijk meer uren doorgebracht op het gemeentehuis dan in zijn eigen huis. Die laatste uren zijn dan ook niet makkelijk: “Het was mijn tweede, en soms mijn eerste thuis. In die zin zal het afscheid zwaar worden”, geeft hij toe. Maandag 10 januari legt zijn opvolger, Simon de Boeck (40, CD&V), de eed af als nieuwe burgemeester van Gooik.

Meest gelezen