Kersverse burgemeester verliest  meerderheid in Bever nadat gemeenteraadslid fractie verlaat: "Niet bedoeling dat Bever onbestuurbaar wordt”

Kristof Cattie (Thuis in Bever) is sinds 1 januari de nieuwe burgemeester van Bever, maar hij moet het vanaf nu al meteen zonder absolute meerderheid stellen. Eén gemeenteraadslid van zijn lijst heeft de fractie verlaten. "Het is niet de bedoeling dat Bever hierdoor onbestuurbaar wordt", zegt de kersverse burgemeester.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde de lijst "Thuis in Bever" een meerderheid met 6 van de 11 zetels. Nu laat gemeenteraadslid Françoise Herman weten dat ze zich niet meer kan vinden in de standpunten van haar partij. Ze kiest ervoor om voortaan als onafhankelijke te zetelen in de gemeenteraad. Op die manier speelt Cattie dus zijn meerderheid kwijt, aangezien er nu slechts 5 zetels overblijven voor zijn fractie.

Cattie zal dus voor elke goedkeuring steun moeten zoeken bij minstens één van de twee onafhankelijke raadsleden, maar de burgemeester maakt zich daarover geen zorgen. "We waren een beetje verrast door haar beslissing, we moeten daar eerlijk in zijn. Maar we hebben geen slaande ruzie. Ze heeft ons beloofd dat ze het programma waaraan ze heeft meegewerkt zal blijven respecteren, ook in haar stemgedrag. Het is niet de bedoeling dat Bever nu onbestuurbaar wordt", laat de burgemeester weten.

Meest gelezen