BELGA/DOPPAGNE

Tijdelijk geen bezoek meer in UZ Brussel vanaf 10 januari

Het Universitair Ziekenhuis in Brussel laat vanaf maandag 10 januari tijdelijk geen bezoek meer toe. Het ziekenhuis wil hiermee zijn patiënten, bezoekers en medewerkers zo optimaal mogelijk beschermen tegen de besmettelijke omikronvariant.

Door de aanhoudende druk op het ziekenhuis, de soepelere test- en quarantaineregels en de grote besmettelijkheid van de omikronvariant, heeft het UZ Brussel besloten om vanaf maandag 10 januari tijdelijk geen bezoek meer toe te laten.

Het UZ Brussel beseft dat dit een grote impact heeft op de patiënten en bezoekers maar zegt dat het niet anders kan. Er zullen wel nog enkele uitzonderingen zijn: zo wordt er wel nog beperkt bezoek toegelaten op de afdeling palliatieve zorg en de afdeling pediatrie. Familieleden op die afdelingen zullen worden ingelicht over de nieuwe bezoekvoorwaarden en krijgen dan een rode bezoekerskaart. Die geldt dan als toegangsbewijs.

Meest gelezen