Belga

Afscheid in Leiden van Esmee (14) die vorige week dood werd teruggevonden, verdachte zit in cel

In Leiden is vanmiddag afscheid genomen van Esmee (14). Het Nederlandse meisje werd vorige week vrijdag dood teruggevonden. Een 32-jarige man uit Leiden zit vast op verdenking van moord of doodslag en ontucht. Hij werd opgepakt een paar uur nadat haar lichaam gevonden werd en zou het meisje gekend hebben van in de turnclub. 

Het lichaam van Esmee werd op oudejaarsdag door enkele sporters gevonden in een park in Leiden. Ze was in de nacht van donderdag op vrijdag als vermist opgegeven. Een 32-jarige man uit Leiden zit vast op verdenking van moord of doodslag en ontucht. Hij werd opgepakt een paar uur nadat haar lichaam gevonden werd. 

De Nederlandse openbare omroep NOS meldt dat het Openbaar Ministerie deze week bekendmaakte dat de verdachte iemand was die Esmee kende. Hij is turnleraar bij de club waar het meisje lid van was. Hij is intussen opgepakt en mag enkel contact hebben met zijn advocaat. 

Rond het middaguur vertrok een witte koets met het lichaam van het meisje van de manege waar ze vaak kwam omdat ook haar eigen paard er stond. Ze wordt begraven op een begraafplaats een paar kilometer verderop. De koets werd begeleid door politiemensen te paard. Esmee wilde heel graag bij die afdeling werken. Meer dan honderd mensen liepen achter de koets om hun steun te betuigen aan familie en vrienden.  De rest van de afscheidsceremonie was alleen voor familie toegankelijk. 

Het overlijden van het jonge meisje wekt veel emoties op in Nederland. "Hun dochter van 14 is dood, dit is natuurlijk een drama voor hen", zegt een woordvoerder van de familie. "Ze zijn wel heel erg overweldigd door de massale steunbetuigingen van mensen. Heel Nederland lijkt mee te leven, zelfs het buitenland, en da's toch een grote steun voor de familie." 

Edwin van den Berg, journalist bij NOS, brengt verslag uit van het afscheid. 

Meest gelezen