Peter Malaise

Bescheiden Bommelsstoet trekt door straten van Ronse

In Ronse is vandaag een zeer bescheiden Bommelsstoet door de centrumstraten getrokken. Leden van de verschillende Bommelsgroepen droegen letters mee die samen "Wij laten elkaar niet los" vormden. Corona en het regenweer waren (alweer) de grote spelbrekers dit jaar. 

De dag van de Bommelsstoet in Ronse begon met het aanbrengen van het naamplaatje van het huidige koningskoppel Evi en Jacky. 

Lees verder onder de foto

Peter Malaise

Nadat het plaatje aangebracht was, werden bloemen gelegd aan De Nar. Dat is een standbeeld aan het station van Ronse. Het uittredend koningskoppel Justine en Jens werd daarna aan het stadhuis opgenomen in de koninklijke orde. Evi en Jacky, het nieuwe koningskoppel, mochten er hun toespraak houden.  

Vanavond (zaterdag) rijdt het koningskoppel en z'n gevolg met de koningswagen door de centrumstraten van Ronse om het Bommelslied te laten horen. 

Als corona het toelaat zal er op 5 maart een verkiezingsavond zijn,  en op 23 april een Feest der Bommels.  

Meest gelezen