Radio 2

Leuven houdt testmoment voor kindervaccinatie in Brabanthal: "Ik had niet door dat het al voorbij was"

In de Brabanthal in Leuven heeft een testmoment plaats gevonden om kinderen te vaccineren. Heel wat kinderen kregen al een vaccin om te kijken hoe vlot alles verloopt. “Het deed geen pijn en nu ben ik bijna volledig veilig voor het coronavirus", reageert een van de kinderen.

Vrijdag kreeg een aantal kinderen, nog vóór de officiële start van de kindervaccinaties maandag in Leuven, al een coronavaccin in de Brabanthal. Met dat testmoment wou het vaccinatiecentrum kijken hoe vlot de vaccinatie van kinderen verloopt. Een quiz zorgde voor afleiding.  

“We moeten de schermen en de kerstbomen nog tellen. En dan onze naam invullen”, vertellen een broer en zus die om hun vaccin komen. “Het zijn best gemakkelijke vragen als je een beetje oplet. Wat meten ze aan de inkom? Welke kleur heeft je wachtzaal? Hoeveel kerstbomen staan er?”

Stress en opluchting

“Ik kom mijn coronavaccin halen en vind het spannend”, zegt Fleur. “Maar het is wel goed dat ik andere mensen op die manier bescherm.” Volgens de papa van Fleur is het goed dat kinderen door vaccinatie terug een normaal leven kunnen hebben en naar school kunnen. “Het is een generatie die al veel meegemaakt heeft.”

Maxim heeft veel stress voor z’n vaccin. “Vooral voor de pijn achteraf of om ziek te worden.” Voor z’n papa is het een speciale ervaring, “maar we doen het voor hun welzijn. Het is geweldig georganiseerd.”

“Ik was in mama haar hand aan het knijpen toen het eigenlijk al voorbij was. Want ik had niet door dat de prik al gezet was. Vlak voor de spuit had ik wel een beetje stress, maar toen ik het zag niet meer.” Een mama is blij dat haar kinderen eindelijk gevaccineerd zijn: “Zodat hun leven weer normaal kan doorgaan. De jongste zit in het eerste leerjaar en is amper normaal naar school kunnen gaan.”

Vanaf woensdag worden kinderen op grotere schaal gevaccineerd in de Brabanthal, dat op woensdag en zaterdag.

Meest gelezen