Foto: Radio 2

Striphelden Suske en Wiske verwelkomen kinderen in vaccinatiecentrum Noorderkempen

Ook het vaccinatiecentrum Noorderkempen in Brasschaat start dit weekend met de kindervaccinaties. Alle prikmomenten waren in een mum van tijd volzet. Niemand minder dan stripfiguren Suske & Wiske verwelkomen er de kinderen.

Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noorderkempen is gestart met het prikken van de kinderen van 5 tot en met 11 jaar uit Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel.

De kinderen worden in Brasschaat opgevangen in een ‘kindvriendelijke’ setting. Het bestaande vaccinatiecentrum onderging daarvoor tijdens de sluitingsweek tussen kerst en nieuwjaar een kleine facelift. Gastheer en -vrouw zijn Suske en Wiske. 

Lees verder onder de foto

Foto: Radio 2

Geestelijke vader Willy Vandersteen woonde in Kalmthout en bouwde daar zijn "Studio Vandersteen" uit. De familie Vandersteen zette meteen mee de schouders onder de aankleding van de kinderprikplekken en samen met de Standaard Uitgeverij kregen de priklokalen een kindvriendelijk tintje met posters, billboards en een heus A2 stripverhaaltje van Klein Suske & Wiske aan de muur.

Dat alles moet voor de nodige afleiding van de prik zelf zorgen. En als het moet komen Suske of Wiske zelfs mee handjes vasthouden. Na afloop krijgen de kinderen een exclusief ‘"diploma" van Suske en Wiske. 

De kinderen zelf konden het thema goed smaken. "Ik vond het heel leuk", zegt de tienjarige Fien. "Tijdens de prik konden we de namen van alle personages van Suske en Wiske aflopen, dus je merkte zelfs de prik niet. En er was ook een film voor tijdens het wachten nadien."

Ik vond het heel leuk. Er was zelfs een film voor tijdens het wachten!

Fien (10)

In totaal werden de voorbije week alle 9.400 uitnodigingen verzonden. "Per prikdag zijn nu ruim 860 vrije momenten en die zijn voor dit weekend allemaal volzet", aldus Cindy De Roeve van de eerstelijnszone Noorderkempen.

De weekenddagen zijn uitsluitend gereserveerd voor de kinderprikken, later deze maand komen daar ook de woensdagnamiddagen bij. 

2022 - Standaard Uitgeverij & Studio Vandersteen

Meest gelezen