Tekort aan gele afvalzakken in Limburgse gemeenten: "Verrast door grote vraag"

In verschillende winkels in Limburg zijn de gele afvalzakken voor het sorteren van keukenafval volledig uitverkocht. Dat komt door een samenloop van omstandigheden volgens afvalintercommunale Limburg.net. Tegen eind januari zouden de zakken wel opnieuw beschikbaar zijn.

Sinds de start van het nieuwe jaar voerde Limburg.net in verschillende Limburgse gemeenten "Optimo" in. Dat is een nieuw systeem voor afvalophaling waarbij één afvalwagen verschillende afvalsoorten ophaalt. Maar nu blijkt dat verschillende winkels verrast werden door de grote vraag naar de gele vuilzakken die nodig zijn voor het sorteren van keukenafval, waardoor er nu een tekort aan is.

Vermoedelijk dachten winkels niet dat de verkoop zo snel zou gaan.

Kris Somers, algemeen directeur Limburg.net

Kris Somers, algemeen directeur van Limburg.net, geeft aan dat verschillende omstandigheden voor de tekorten zorgen: "Enkele winkels hebben de gele vuilniszakken niet op tijd besteld, waardoor ze niet tijdig geleverd konden worden. Bovendien zijn er blijkbaar ook inwoners die zelf gele vuilzakken aan het hamsteren zijn. Zo horen we verhalen dat mensen volledige dozen of tientallen rollen ineens willen kopen. Zo zitten we natuurlijk snel doorheen onze voorraad." 

Limburgse liefdadigheid

Limburg.net verontschuldigt zich voor eventuele ongemakken en roept op om niet teveel gele vuilzakken ineens te kopen, zodat iedereen zorgvuldig kan sorteren. "Gelukkig zijn er inwoners die zich van hun beste kant laten zien en hun eigen gele zakken uitlenen aan familie en vrienden. Laten we dat bekende Limburggevoel voor zich laten spreken, zodat iedereen toch op een of andere manier aan de zakken geraakt", vertelt Somers.

Meest gelezen